ooit zorgde ik voor anderen...

Jarenlang werktte ik in de zorg. Ik ben opgeleid in de tijd van de zelfzorgtheorie en heb me een lange tijd goed gevoeld in de rol van verpleegkundige; de zorg opvangen waar het bij de patient zelf mis ging. Verleegtechnische handelingen, kennis overbrengen en de verbinding zijn tussen patiënt, familie en de medische wereld. Ik vond het lange tijd geweldig. 

Totdat ik me steeds meer ging interesseren voor preventieve zorg. Wat kun je nu doen om te zorgen dat het niet mis gaat, of minder snel... en wat kun je nog meer doen op andere gebieden zodat het herstel sneller gaat...

 

Allemaal vragen die ik had en die ik ging onderzoeken. De verkregen informatie wilde ik wel doorgeven maar ik mistte de motivatie - om meer te doen dan alleen het op dat moment bestaande probleem snel en medisch op te lossen - bij de patiënten én bij de staf te vaak.

 

toen werd ik gedwongen voor mezelf te zorgen...

Een fikse burn-out met angst- en paniek  zorgde ervoor dat ik mijn beroep niet goed meer kon uitoefenen. Heel vervelend toen maar het  gaf mij wel de ruimte om te kiezen voor een andere weg... gericht op preventie en gedragsverandering...

Buiten de kennis van gezond leven en preventie waar ik zo geïnteresseerd in ben gaf de opleiding mij nog veel meer...

Inzicht en handvatten om mijn eigen situatie ten goede te keren. Door het geleerde zelf toe te passen kreeg ik grip op mijn eigen vitaliteit en heb ik mijn eigen fysieke en mentale gezondheid enorm verbeterd. 

bij mij ging het ook echt niet vanzelf...

Mijn grootste valkuil was een lange tijd het het kijken naar anderen; de echte gezonde leefstijl-fanaten, de sporters, yogi's en anderen die  overtuigd kozen voor een bepaalde levenswijze. Het leek er voor mij even op dat dat de norm was. Alsof je er echt helemaal voor moest gaan en het anders geen nut had, niet goed genoeg was.

Het ging voor mij pas werken toen ik leerde dat ik niet zo'n mens ben, dat ik ook stap voor stap en met mate heel veel verbetering kon aanbrengen en daarmee succes had.

en zeker niet door rigoreus alles om te gooien... 

Ik ben een enorme lekkerbek en sporten daar loop ik echt niet warm voor. Het liefst zit ik met een goed glas wijn, gezellig thuis of op een leuk terras. Of hopelijk binnenkort weer in een gezellige bruine kroeg. Daar kan ik gewoon enorm van genieten.

 

ik heb een prettige balans gevonden,

ben ook op zoek gegaan naar gezondere tegenhangers en een manier gevonden die in mijn leven in te bouwen. Omdat ik gezocht heb naar de voordelen, wat het me brengt en hoe ik het leuk kan maken. Zo ga ik vaker naar buiten, leerde ik dat ik echt kan ontspannen bij water en drink ik tegenwoordig ook graag een lekkere thee de restaurantjes aan het water hier in de buurt. 

Gemakkelijk ook - je hebt toch zeker geen straf

 

levensmotto

 

 

Daarbij ben ik niet van de extremen, ken ik geen winnaarsmentaliteit en ga ik het liefst voor de gulden middenweg. Ik ben fan van lagom, de zweedse levensfilosofie waar ik me helemaal in kan vinden, dol op mijn gezin (man, kind en kat). Ik luister het graag en naar verschillende soorten muziek, hou van buiten zijn en ben graag in de weer met mooie stoffen, leuke prints en plaatjes. Ik voed mijn oren en ogen ook graag optimaal. Op Pinterest krijg je een redelijk beeld van wat mij aantrekt. 

"Variety is my spice of life" en daar voel ik mij goed bij...

In de praktijk kom ik heel veel mensen tegen, die net als ik het gewoon een beetje leuk willen houden. Die gezondheid belangrijk vinden, vitaliteit echt wel prioriteit heeft en die er echt wel iets voor willen doen,

net zoals jij waarschijnlijk....

 

en nu help ik anderen voor zichzelf te zorgen...

 

En die mensen, die help ik graag!

Niet de leefstijl als doel, maar als middel stellen om leuk en lekker te leven. Voor zo lang als dat maar kan...

 

"Life is too short to be anything but happy"

 

De reden dat ik je kan helpen is onder andere door mijn ervaring en natuurlijk de opleidingen die ik volgde.

Bepalend hierin is de opleiding tot vitaliteitscoach.

Gewicht/voedingsconsulent, functional personal training en lifecoaching gecombineerd. Aangevuld met medische basiskennis mag ik mijzelf vitaliteitstherapeut noemen. Daarmee kan ik je leren wat goede voeding is, hoe je effectief beweegt, hoe je kunt ontspannen, maar ook hoe je zin aan je leven kunt geven en sociaal en maatschappelijk ook vervuld kunt zijn. 

De verdieping in de psychologie van eetgedrag maakt het mogelijk de hulp te bieden waarvan ik denk dat je echt nodig hebt om al die verbeteringen toe te passen en er daadwerkelijk beter en gelukkiger van te worden.

 

Verder volgde ik trainingen op diverse gebieden die ik in mijn werk met vrouwen veelal tegenkom. Vitaliteit in de overgang,  voeding en training rondom de zwangerschap, kind & voeding , de kracht van ademhaling...

 

Ik ga in mijn coaching graag de diepte in, daarmee doe ik mijn uiterste best om je echt tot op je botten te laten voelen welk punt ik wil maken om je vooruit te helpen. Ik haal alles uit mijn coachingskast om jouw "kwartjes te laten vallen" en te zorgen dat ze daar blijven liggen - je zult merken dat wanneer je iets echt begrepen en gevoeld hebt je ook op latere momenten daar op kunt vertrouwen. 

 

 Anderen noemen mij (werktechnisch dan , privé zegt wel eens wat anders :) ) ;

 Realistisch positief, nuchter, verhelderend en betrokken. Daarnaast ga ik ook eerlijk zijn (op een vriendelijke manier),   verwacht   ik veel inzet van je en kan ik niet veel met een achteroverleunende, niet vooruit willende houding. 

 Kom vooral bij mij als je echt wel wilt aanpassen en veranderen maar zelf nog niet ziet wat je zou kunnen doen, hoe je het   voor elkaar moet krijgen of het maar niet lukken wilt... 


 

Als ik jou ook kan helpen...

Wil je mij als adviseur, coach, trainer of therapeut omdat je denkt dat ik degene ben die jou kan helpen de stappen te nemen die je nodig hebt om vooruit te komen?

Schrijf je in voor het persoonlijke verandertraject of neem contact met op , dan bespreken we je wensen.

 

hartelijke groet, 

 

naam