Over vitaliteit

"Het gaat er in het leven niet om dat we wachten tot de storm gaat liggen, maar dat we leren dansen in de regen".

 

Het staat vast dat er in je leven continu veranderingen zijn. Dat je verdriet kunt hebben, soms moeilijke keuzes moet maken en dat je ziek kunt worden. Ook op het oog minder heftige veranderingen, zoals een blessure oplopen, verhuizen enzovoorts hebben impact op je vitaliteit. En wat dacht je van ouder worden, een kind krijgen of van rol wisselen met je ouders. 

En met al die uitdagingen in je leven wil je over het algemeen wel kunnen blijven genieten. Helaas lijdt dat vaak tot gedrag waar je op korte termijn veel plezier aan beleeft maar die meestal niet zo goed voor je zijn op langere termijn. Of je wordt zo opgeslokt door je "taken" dat je vergeet voor jezelf te zorgen. Je lijf gaat tegensputteren. Je houdt vet vast, krijgt last van kleine kwaaltjes, "pijntje hier - pijntje daar". Eigenlijk wordt alles wat minder, je huid, je haar, je ogen stralen niet meer zo. In een erger geval constateert de huisarts een te hoge bloeddruk en/of een te hoge bloedsuiker. Slapen gaat slechter, je humeur wordt er ook niet beter of. Zelfs ernstigere vormen van stemmingswisselingen en depressies kunnen optreden. 

Kortom; zo gaat het niet langer! Niet zeuren, even lekker douchen, een avondje doorzakken of een korte vakantie en weer doorgaan want ze hebben je nodig werkt niet meer. Sterker nog; daar wordt je alleen beroerder van.

Tijd om aan de slag te gaan, op een positieve manier. Werken aan je eigen gezondheid met goede voeding, meer en beter bewegen en minder last van stress. Goed slapen, leren ontspannen op een functionele manier. En dat allemaal op een manier waar je ook nog eens gelukkig van wordt.

Velen gingen je voor en ook jij kunt het! 

Ik help je graag op weg. Met mijn coaching vind je in relatief korte tijd de sleutel tot jouw verandergedrag en kun je na het traject zelfstandig verder. 

Je gedrag veranderen en daardoor je vitaliteit verbeteren kost tijd. Verandering kan niet ineens, maar elke dag een beetje.