home

Ben jij ook al sinds je puberteit bezig met diëten? Toen omdat je vond dat je te dik werd – maar door de jaren heen – ook omdat je gezond wilt zijn en er denkt dat daarvoor echt wat kilo’s kwijt moeten?

Heb je in de gaten dat je met al die diëten uiteindelijk alleen maar dikker bent geworden, je steeds vaker veel meer eet dan je jezelf voorgenomen hebt en je er altijd een rotgevoel aan over houdt?

Herken je dit?

  • bij het winkelen belanden jij en vriendin standaard in een gezellig koffietentje. Terwijl jij kiest voor een lekker bakkie en jezelf met moeite toestaat om het smakeloze, bijgeleverde koekje op te eten kijk je vol jaloezie toe hoe je slanke vriendin een heerlijke stuk appeltaart met slagroom wegwerkt.
  • het lunchbuffet op je werk ziet er vandaag zo lekker uit; nou, vooruit… je kiest gewoon eens wat je lekker vindt… maar terwijl je een zitplekje uitkiest zie je jezelf in het raam en direct is de lol er weer van af; je walgt van wat je daar ziet en hebt spijt van wat er allemaal op je bord ligt. Met een knoop in je buik laat je de helft liggen. De rest van je werkdag voel je die walging als een klomp op je maag, die ondertussen blijft knorren van de honger.
  • als het bijna tijd is om te gaan slapen dan hou je het niet meer… Op zoek naar iets lekkers prop je je vol met alle chips, nootjes, chocolade, kaas – en wat je nog meer kan vinden. Met een ellendig gevoel ga je uiteindelijk maar naar bed. Met alles wat je naar binnen gewerkt hebt blijft er nog steeds iets knagen. Je voelt je onrustig maar pech gehad, want alles is op.
  • na een hoop gewoel val je onrustig in slaap. Meerdere keren wordt je wakker, je denkt aan wat je allemaal weg hebt zitten stouwen en baalt zo enorm van jezelf. Je had je nog zo voorgenomen om buiten je maaltijden niets te eten – en moet je nou zien… je hebt jezelf gewoon niet in de hand.
  • ter plekke neem je je voor om morgen op zoek te gaan naar een goede sportschool. Het idee om straks strak in je vel de zomer in te kunnen geeft je wel even de kick om zo’n bootcamptraining te gaan volgen. Wanneer je 3 weken op weg bent en je met pijn in je lijf op de wegschaal merkt dat je nog zwaarder weegt dan toen je begon zakt de moed je in je schoenen. Jankend van moedeloosheid vraag je je af hoe je je ooit goed gaat voelen…

hoe lang blijf je dit nog doen?“life is too short to be anything but happy”,

nou ja… in elk geval te kort om het zelf te vergallen,

maar dat is wel precies wat je aan het doen bent…

door vast te blijven zitten in die ‘dieetgreep’!

Ik snap het wel, je hoort ook niet anders: “als je gezond wilt zijn moet je afvallen, gewoon minder eten en meer bewegen”.

En als een ander hem niet roept dan popt ie wel omhoog in je eigen hoofd: als een vaststaand feit, een meegekregen overtuiging. Je hoort en leest het overal.

Maar het is niet waar – en; je bent echt beter af zonder die overtuiging!

Het is allang duidelijk dat de focus op afvallen de beste manier is om het nooit voor elkaar te krijgen. Dus als je niet wilt afvallen moet je het zeker blijven proberen!

Want dat dieet (en het overactief gaan sporten) levert je alleen maar ellende op; je valt er niet van af, krijgt er alleen maar meer (vr)eetbuien bij , je gaat er bij lange niet beter over jezelf van denken én je wordt er echt niet gezonder van…

Maar inmiddels heb je wel je hele systeem in de war. Waardoor je een gezonde gedragsverandering erg moeilijk voor jezelf hebt gemaakt. (Terwijl dat je dus juist wel gaat helpen om gezond te zijn).

Je lijf heeft zich op alle mogelijke manieren aangepast en reageert inmiddels vanuit een tekort en in de stress.

Het goede nieuws is dat het nooit te laat is om dit te herstellen.
Ik kan je helpen om uit die ‘dieetgreep’ te komen.


Tijdens een half uurtje sparren over jouw persoonlijke situatie, wat ook nog eens geheel gratis zijn geef ik je 3 van mijn beste tips die je direct kunt toepassen om de eerste stappen te zetten om je systeem te ‘ontwarren’ en van daaruit op een relaxte manier met eten en bewegen om te gaan zodat je nooit meer op dieet, maar met een goed gevoel – goed voor jezelf gaat zorgen.

Mail me en zet “sparren” in het onderwerp