Ooit zorgde ik voor anderen...

 

Jarenlang werktte ik in de zorg. Ik ben opgeleid als verpleegkundige in de tijd van de zelfzorgtheorie - en - heb me een lange tijd zeer goed gevoeld in de rol van verpleegkundige; vond het geweldig de zorg te kunnen opvangen waar het bij de patient zelf mis ging. Verleegtechnische handelingen, kennis overbrengen en de verbinding zijn tussen patiënt, familie en de medische wereld. Ik vond het een lange tijd fantastisch. 

 

Tot ik werd gedwongen om voor mezelf te zorgen...

 

Een fikse burn-out met terugkerende angst- en paniekaanvallen zorgde ervoor dat ik mijn beroep niet goed meer kon uitoefenen. Heel vervelend toen maar... het  gaf mij wel de ruimte om te kiezen voor een andere weg... gericht op gezond leven, preventie en gedragsverandering.

Buiten de kennis van gezond leven en preventie waar ik zo geïnteresseerd in ben gaf de opleiding mij nog veel meer...

Inzicht en handvatten om mijn eigen situatie ten goede te keren. Door het geleerde zelf toe te passen kreeg ik grip op mijn eigen vitaliteit en heb ik mijn eigen fysieke en mentale gezondheid enorm verbeterd. 

bij mij ging het ook echt niet vanzelf...

Mijn grootste valkuil was een lange tijd het het kijken naar anderen; de echte gezonde leefstijl-fanaten, de sporters, yogi's en anderen die  overtuigd kozen voor een bepaalde levenswijze. Het leek er voor mij even op dat dat de norm was. Alsof je er echt helemaal voor moest gaan en het anders geen nut had, niet goed genoeg was.

Het ging voor mij pas werken toen ik leerde dat ik helemaal niet zo'n mens ben, dat ik ook stap voor stap en met mate heel veel verbetering kon aanbrengen en daarmee succes had.

en zeker niet door rigoreus alles om te gooien... 

Ik ben een enorme lekkerbek en sporten daar loop ik echt niet warm voor. Het liefst zit ik met een goed glas wijn, gezellig thuis of op een leuk terras. Of hopelijk binnenkort weer in een gezellige bruine kroeg. Daar kan ik gewoon enorm van genieten.

 

ik heb een prettige balans gevonden,

ben ook op zoek gegaan naar gezondere tegenhangers en een manier gevonden die in mijn leven in te bouwen. Omdat ik gezocht heb naar de voordelen, wat het me brengt en hoe ik het leuk kan maken. Zo ga ik vaker naar buiten, leerde ik dat ik echt kan ontspannen bij water en drink ik tegenwoordig ook graag een lekkere thee de restaurantjes aan het water hier in de buurt. 

 

 

levensmotto

 

 

Daarbij ben ik niet van de extremen, ken ik geen winnaarsmentaliteit en ga ik het liefst voor de gulden middenweg. Ik ben fan van lagom, de zweedse levensfilosofie waar ik me helemaal in kan vinden, dol op mijn gezin (man, kind en kat). Ik luister het graag en naar verschillende soorten muziek, hou van buiten zijn en ben graag in de weer met mooie stoffen, leuke prints en plaatjes.  

"Variety is my spice of life" en daar voel ik mij goed bij...

 

en nu help ik anderen voor zichzelf te zorgen...

want

"Life is too short to be anything but happy"

en ik word er nu eenmaal heel happy van om anderen ook echt vooruit te helpen.

 

 

Wil jij mijn hulp ook?

 

Wil je mij als adviseur, coach, trainer of therapeut omdat je denkt dat ik degene ben die jou kan helpen de stappen te nemen die je nodig hebt om vooruit te komen?

Schrijf je in voor het persoonlijke verandertraject of neem contact met op , dan bespreken we je wensen. 

hartelijke groet, 

 

naam

  Ik wilde me zo graag beter voelen - ik had alleen geen idee hoe...

   

  sandra

   

  Veel te lang heb ik slecht voor mezelf gezorgd. Na een flink dieptepunt van jaren met angst en paniek wist ik dat het anders moest...

  Dat het tijd werd om net zo goed voor mezelf te zorgen zoals ik dat eerder alleen voor anderen deed.

   

  Nu zit ik goed in mijn vel, leef ik niet meer met angst maar vol vertrouwen. Het is het beste gevoel ooit!

   

   

  In de jaren heb ik veel geleerd over gezondheid en vitaliteit. En hoewel het vaak in één zin of als hetzelfde bedoeld wordt...

  Er is echt een wezenlijk verschil en juist dat verschil is bepalend of iets wel of niét gezond voor je is.

  Ik heb het vertaald naar de drie pijlers voeding, beweging en rust.

   

   

  Mijn mooiste uitdaging is om dit op een duidelijke manier uit te leggen.

  En beelddenkend als ik ben gebruik ik daarbij ook graag metaforen.

   

  Wie met mij werkt komt snel achter de betekenis van de klok, de tuimelaar, de bloemen en het tafeltje...