Over mij

Ik ging pas echt goed voor mezelf zorgen toen ik weer leerde voelen wat ik nodig heb. 

Met leefstijlcoaching alleen kon ik de vrouwen - die mijn hulp het meeste nodig hadden - niet helpen.

In 2016 opende ik mijn eigen fitness- en leefstijlclub na mijn carrière als verpleegkundige en mijn opleiding tot vitaliteits- en leefstijltherapeut. Mijn passie was om vrouwen te helpen goed voor zichzelf te laten zorgen. En in het bijzonder diegene die van nature weinig op hadden met sport en bewegen. 

Zelf ook niet geboren met het sport-gen kon ik de tegenzin van deze vrouwen goed invoelen. Juist hen wilde ik al mijn kennis en ervaring over een actieve, gezonde leefstijl overbrengen. Het had mij zoveel gebracht, dat kon hen dan toch ook lukken – dacht ik.  

Hoewel ik succes had met sommige vrouwen, was het frustrerend dat ik anderen niet kon helpen die het het hardst nodig hadden. Ik zag hen worstelen met eetgedrag en gewichtsproblemen, terwijl ze steeds opnieuw faalden in hun pogingen om af te vallen. Waardoor het zelfvertrouwen weer zakte tot een nieuw dieptepunt.

Tijdens de coronasluiting van mijn club nam ik de tijd om me te verdiepen in de psychologie van eetgedrag. Het was een regelrechte eyeopener en het bracht mij wat ik al jaren zocht; de verklaring waarom niet iedere vrouw kan doen wat mij wel goed lukt! 

Kennis over mijn eigen behoeftes bleken belangrijker dan kennis over leefstijl.

Ik bleek best goed te zijn (geworden) in het herkennen van de verschillende soorten honger, wist wanneer mijn hormonen signalen in de war gooiden en hoe ik gevoel van angst en onrust op een andere manier dan met eten kon aanpakken. Voor mij heel gewoon. Maar door de kennis die ik opdeed over die psychologie van eetgedrag realiseerde ik mij dat heel veel vrouwen dat niet zo hebben.

Toen begonnen er achter elkaar heel wat kwartjes te vallen en viel alles waar ik mijn vinger maar niet achter kon krijgen op zijn plek.

Zo had wel ik bijvoorbeeld wel gemerkt hoe veel vrouwen zich door hun enorme focus op het eindresultaat telkens weer lieten ontmoedigen in hun pogingen om eet- en leefstijlgewoontes aan te passen. En was het mij wel duidelijk dat zorgen voor een ander ze vaak gemakkelijker afging dan het zorgen voor zichzelf.

Maar nu wist ik ook hoe dat werkt en nog belangrijker; hoe dit te veranderen.

Daarmee heb ik gevonden waar ik al zolang naar op zoek was. De manier om mijn beroep uit te voeren waar mijn hart echt harder van gaat kloppen en waarmee ik vrouwen aan een beter, meer vervullend leven mag helpen. 

lachend in de spiegel

Ik vertrouw op mezelf en mijn spiegelbeeld bepaalt niet mijn eetgedrag.

Typisch Sandra; 

Van nature nuchter en beschouwend, dat ben ik. Sommige mensen waarderen dat en noemen het realistisch of relativerend. Die houden dan ook wel van mijn droge humor. Maar bij de zeer ‘sentimentelen’ doe ik het minder goed. Die verwarren mijn nuchterheid snel met ongevoeligheid en vinden mij al snel een tikkie te ontnuchterend.

Mijn begeleiding is een mengelmoes van trainen, adviseren en coachen. Een groot deel van de gangbare adviezen en het onterechte gebruik van verschillende termen komen namelijk niet door mijn goed ontwikkelde bullshitradar en ik voel het als mijn plicht dit aan mijn klanten uit te leggen en met de juiste informatie te nuanceren. 

 

Mijn visie:

Mijn visie is dat diëten zelden werkt op lange termijn en zelfs schadelijk kan zijn. Voor je gezondheid maar zeker ook voor je eigenwaarde en je vitaliteit. Ik pleit voor een gewicht-neutrale aanpak waarbij goede selfcare, het leren eten en leven vanuit eigen behoeften en zelfcompassie centraal staat. Niet je figuur, wel of niet eten om mooi over te komen op anderen, maar op een ontspannen manier lekker jezelf zijn in de hoofdrol. Bloom beyond diet, nourish your soul!

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat;

GezondeStijl_salade_with_a_few_flowers_in_purple_pink_and_green_0a7b3caa-9968-49ac-bde2-09075b8fecad
  • ik heel blij word van countrymuziek, bruine kroegen en een kermisachtig belichtte vrachtwagen op een donkere snelweg.
  • en tegelijkertijd hou van rust, sereniteit en natuur. 
  • ik net zo blij wordt van samen met anderen zijn als alleen en me een niet verlegen introvert kan noemen. 
  • kleding, kleuren en stoffen mij erg interesseren en ik daar urenlang mee bezig kan zijn. 
  • ik regelmatig verhuist ben en dat nog maar één keer wil doen uit vrije wil, maar alleen als ik kan gaan wonen aan open water omdat ik daar zo heel erg gelukkig van wordt.

Kan ik jou ook helpen?

Voer jij ook een strijd met eten in het gevecht met je gewicht en je lijf en denk je dat ik jou kan helpen je uitdagingen met gewichtsbeheersing, emotioneel eten en stress te overwinnen?