Over mij

Maar liefst 3 maten had ik in de kast hangen, jarenlang. Was ik na een paar weken diëten weer afgevallen droeg ik de kleding in de kleinste maat, net zolang het niet meer lekker en mooi zat. Dan stapte ik over op de tussenmaat in afwachting of ik het weer voor elkaar kreeg om mijn gewicht bij te sturen of dat ik doorschoot naar de grootste maat. Daar baalde ik dan enorm van en ging óf weer flink op dieet óf ik liet het helemaal gaan. Omdat ik dacht dat het dan toch even niet meer uitmaakte, opletten kwam later wel weer… 

Omdat ik al sinds de puberteit geen controle over mijn gewicht leek te hebben dacht ik echt dat het bij me hoorde, dat het in mijn genen zat. Ik wist niet anders dan een dieet te volgen om het gewicht kwijt te raken. 

Tot ik in de opleiding tot leefstijlcoach leerde over het samenspel van de verschillende leefstijlfactoren die van invloed zijn op onze gezondheid maar ook op ons gewicht. Anders eten, bewust kiezen, beter voelen, beter ademen, lekker bewegen; op alle gebieden leerde ik bij en pastte ik toe. En de enige moeite die het me kostte was loslaten wat ik al die tijd voor waarheid had gezien. Maar uiteindelijk bewees het resultaat zichzelf.

Nu ben ik al jaren redelijk stabiel. Mijn gewicht schommelt hier en daar nog wel wat mee met de seizoenen en mijn periodes. Ik zit in de beginfase van de overgang en ook dat heeft invloed. Maar ik weet wat wel en niet goed voor me is, wanneer ik ergens te ver in ben gegaan en welke uitwerking dit heeft op mijn lichaam. Ik ontzeg mijzelf i.p helemaal niets en spring regelmatig behoorlijk uit de band. Want daar wordt ik blij van en het zorgt ervoor dat ik in de basis prima de juiste keuzes kan maken. 

Ik ben gewoon supergoed geworden in voluit genieten met mate en daarmee blijf ik prima op gewicht zonder iets te moeten laten. 

Typisch ik:

Ik ben van nature behoorlijk nuchter en beschouwend. Het helpt me vooruit te komen en niet te blijven hangen in een slechte situatie. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn coaching. Emoties spelen van zichzelf al een grote rol in de keuzes die worden gemaakt, soms is het nodig om de zaak van een afstandje te kijken en het daarmee in perspectief te plaatsen. Daar kan ik goed bij helpen 🙂 Sommigen waarderen het en noemen het realistisch en relativerend. Die houden dan ook wel van mijn droge humor. Maar bij de zeer sentimentelen doe ik het minder goed, die vinden mij al snel een tikkie te ontnuchterend.

Mijn visie:

Je gewicht structureel onder controle houden is prima te doen zolang je wegblijft van extremen en je niet blind staart puur en alleen op je eetgedrag. Het is niet persé moeilijk, maar wel complex en vraagt om breder te kijken dan naar wat en hoeveel je eet alleen. Het is een kwestie van voluit genieten van mate op verschillende leefstijlgebieden. Niet teveel en niet te weinig, maar precies goed! Want het goud van een gezond gewicht bereiken en behouden ligt op de gulden middenweg. 

Als je mij zou kennen zou je weten dat;

  • ik ook personal shopper zou kunnen worden. Vind het echt super om elke nieuwe collectie te bekijken, te zien wat er nu weer voor kleuren bedacht zijn en te bedenken bij wie dat nou mooi zou staan.
  • ik gek ben op countrymuziek en op dansen maar niet vanzelfsprekend ook van linedancing houd.
  • ik soort van blind ben voor ongeschreven regeltjes maar een enorme hekel heb als men zich niet houdt aan gemaakte afspraken. 
  • ik heel blij word van een kermisachtig belichtte vrachtwagen op een donkere snelweg, bruine kroegen en wijn.
  • de lego van mijn dochter niet veilig is wanneer zij slaapt omdat ik het graag netjes neerzet en ik sowieso dol ben op ordenen en rangschikken.
  • ik regelmatig verhuist ben en dat nog maar één keer wil doen uit vrije wil, maar alleen als ik kan gaan wonen aan open water omdat ik daar zo heel erg gelukkig van wordt. 

Life is too short to be anything but happy

en ik word er nu eenmaal heel happy van om anderen ook echt vooruit te helpen.

Schrijf je hieronder in en ik stuur je 2 keer per week een bericht met leerzame tips en informatie zodat ook jij je gewicht op orde en onder controle krijgt(behalve als ik tussendoor nog een megasuper-interessant inzicht voor je heb die ik direct met je wil delen zodat jij er diezelfde dag nog profijt van kunt hebben, dan ééntje meer)

Klaar om te leren hoe jij ook vooruit kunt komen? Op een gezonde manier en met blijvende resultaten waardoor je niet meer op dieet hoeft, niet meer doorschiet in je eetbuien en jij ervoor kunt zorgen dat je gewicht niet meer uit de hand loopt?

Vraag dan vandaag nog, hieronder mijn e-book aan. Je vindt er nuttige tips, informatie & inzichten die jij goed kunt gebruiken om op een relaxte manier, gezond en duurzaam je gewicht op orde & onder controle te krijgen.

Vraag hier mijn gratis e-book aan