Over mij

Omdat ik al sinds de puberteit geen controle over mijn gewicht leek te hebben dacht ik echt dat het bij me hoorde, dat het in mijn genen zat. Ik wist niet anders dan een dieet te volgen om het gewicht kwijt te raken. 

Tot ik – wat ik in de opleiding tot leefstijlcoach leerde over het samenspel van de verschillende leefstijlfactoren – zelf ging toepassen. Toen kreeg ik pas echt in de gaten hoe die van invloed waren op mijn algemene gevoel en ook op mijn gewicht. Ik ging anders eten, bewust kiezen, beter voelen, beter ademen, lekker bewegen; op alle gebieden leerde ik bij en paste ik toe. En de enige moeite die het me kostte was loslaten wat ik al die tijd voor waarheid had gezien.

Uiteindelijk bewees het resultaat zichzelf. In een half jaar tijd zat ik niet alleen beter in mijn vel, ik kreeg ook moeiteloos mijn gewicht op orde.

Nu ben ik al jaren stabiel. En dan bedoel ik niet model-slank -of -altijd op hetzelfde gewicht. Gewoon ‘onder controle, stabiel in balans’, een soort van yin/yang. De ene keer wat meer dan de andere, maar altijd binnen de voor mij prettige kaders. Zo schommelt mijn gewicht hier en daar nog wel wat mee met de seizoenen (en mijn periodes 🙂 . Ik zit in de beginfase van de overgang en ook dat heeft invloed. Maar ik weet wat wel en niet goed voor me is, wanneer ik ergens te ver in ben gegaan en welke uitwerking dit heeft op mijn lichaam. Ik ontzeg mijzelf i.p. helemaal niets en spring regelmatig behoorlijk uit de band. Geen probleem, totaal geen schuldgevoel over. Want daar wordt ik nu eenmaal blij van. En… het zorgt ervoor dat ik in de basis prima de juiste keuzes kan maken. En ook dat gaat zonder pijn en moeite.

Ik ben gewoon supergoed geworden in voluit genieten met mate en daarmee blijf ik prima op gewicht zonder iets te moeten laten. 

Typisch ik:

Ik ben van nature behoorlijk nuchter en beschouwend. Het helpt me vooruit te komen en niet te blijven hangen in een slechte situatie. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn coaching. Emoties spelen van zichzelf al een grote rol in de keuzes die worden gemaakt, soms is het nodig om de zaak van een afstandje te kijken en het daarmee in perspectief te plaatsen. Daar kan ik goed bij helpen 🙂 Sommigen waarderen het en noemen het realistisch en relativerend. Die houden dan ook wel van mijn droge humor. Maar bij de zeer ‘sentimentelen’ doe ik het minder goed. Die vinden mij al snel een tikkie te ontnuchterend.

Mijn visie:

Je gewicht is niet bepalend voor wie je bent, er is niets gezond of ongezond aan eten en restricties zijn niet helpend als het gaat om gewichtsbeheersing. Overgewicht op orde en onder controle houden is prima te doen zolang je wegblijft van extremen en je niet blind staart puur en alleen op je eetgedrag. Het is niet persé moeilijk, maar wel complex en vraagt om breder te kijken dan naar wat en hoeveel je eet alleen. Het is een kwestie van voluit genieten van mate op verschillende leefstijlgebieden. Niet teveel en niet te weinig, maar precies goed! Want het goud van een gezond gewicht bereiken en behouden ligt op de gulden middenweg. 

Als je mij zou kennen zou je weten dat;

  • ik heel blij word van een kermisachtig belichtte vrachtwagen op een donkere snelweg, bruine kroegen en wijn..
  • een hobby zoeken mij al jaren bezig houdt en ik nog steeds niet echt iets gevonden heb…
  • de gulden middenweg voor mij niets met grijze muizenzaken te maken heeft, maar juist van alles precies genoeg om het leuk te houden.
  • ik ook personal shopper zou kunnen worden. Vind het echt super om elke nieuwe collectie te bekijken, te zien wat er nu weer voor kleuren bedacht zijn en te bedenken bij wie dat nou mooi zou staan.
  • ik soort van blind ben voor ongeschreven regeltjes maar een enorme hekel heb als men zich niet houdt aan gemaakte afspraken. 
  • ik regelmatig verhuist ben en dat nog maar één keer wil doen uit vrije wil, maar alleen als ik kan gaan wonen aan open water omdat ik daar zo heel erg gelukkig van wordt. 

Life is too short to be anything but happy

en ik word er nu eenmaal heel happy van om anderen ook echt vooruit te helpen.

Schrijf je hieronder in en ik stuur je 2 keer per week een bericht met leerzame tips en informatie zodat ook jij je gewicht op orde en onder controle krijgt(behalve als ik tussendoor nog een megasuper-interessant inzicht voor je heb die ik direct met je wil delen zodat jij er diezelfde dag nog profijt van kunt hebben, dan ééntje meer)

Klaar om te leren hoe jij ook vooruit kunt komen? Op een gezonde manier en met blijvende resultaten waardoor je niet meer op dieet hoeft, niet meer doorschiet in je eetbuien en jij ervoor kunt zorgen dat je gewicht niet meer uit de hand loopt?

Vraag dan vandaag nog, hieronder mijn e-book aan. Je vindt er nuttige tips, informatie & inzichten die jij goed kunt gebruiken om op een relaxte manier, gezond en duurzaam je gewicht op orde & onder controle te krijgen.

ja, ik schrijf mij in en ontvang vandaag nog het gratis e-book in mijn mailbox en ik ontvang graag je tips, info & inzichten.

    Meer weten?

    Wil je meer weten of even overleggen?