Individuele coaching

Ben jij ook al jarenlang, zelfs wel sinds je puberteit bezig met diëten en het inmiddels zat van altijd maar op een negatieve manier met eten bezig te zijn?

Het traject dat je helpt aan een gezonde relatie met eten en jezelf.

Omdat diezelfde relatie met eten na jarenlang leven in de dieetgreep verstoord is geraakt, je niet kunt vertrouwen op de signalen van binnen uit en en er wel achter bent dat  een zoveelste dieet je niet meer gelukkig gaat maken. 

Natuurlijk heb je in de gaten dat je na al die diëten uiteindelijk alleen maar dikker wordt, je regelmatig ‘over’eet en er altijd een rotgevoel aan overhoudt.

“life is too short to be anything but happy”, Toch?! Nou ja – in elk geval te kort om het zelf te vergallen. Want dat is wel precies wat je aan het doen bent door vast te blijven zitten in die ‘dieetgreep’!

Ik snap het wel, je hoort ook niet anders: “als je gezond wilt zijn moet je afvallen, gewoon minder eten en meer bewegen”. Als een ander hem niet roept dan popt ie wel omhoog in je eigen hoofd: als een vaststaand feit, een meegekregen overtuiging.

Maar het is niet waar. En je bent echt beter af zonder die overtuiging. Jij bent helemaal goed zoals je bent en het staat een gezonde relatie met eten en jezelf in de weg. 

Dat verzin ik niet zelf; verschillende  goed onderbouwde  onderzoeken wijzen het uit.

taart met roze bloemen op klassiek bord-min

Het is allang duidelijk dat de focus op afvallen de beste manier is om het nooit voor elkaar te krijgen. Dus als je niet wilt afvallen moet je het zeker blijven proberen! maar weet wel dat de grootste bijwerking van afvallen, aankomen is. 

Ondertussen levert dat dieet (en het overactief gaan sporten, mediteren of elke dag je wisselbad) levert je alleen maar ellende op; je valt er niet van af, krijgt er alleen maar meer (vr)eetbuien bij , je gaat er bij lange niet beter over jezelf van denken én je wordt er echt niet gezonder van…

Inmiddels heb je wel je hele systeem in de war. Waardoor je een gezonde gedragsverandering erg moeilijk voor jezelf hebt gemaakt. Je lijf heeft zich op alle mogelijke manieren aangepast en reageert inmiddels vanuit een tekort en in de stress. Of je hebt het echt te bont gemaakt en vecht het terug.

Het goede nieuws is dat het nooit te laat is om dit te herstellen.

Ik kan je helpen om uit die ‘dieetgreep’ te komen – je systeem te ‘ontwarren’ en op een relaxte manier met eten en bewegen om te gaan zodat je nooit meer op dieet, maar met een goed gevoel – en op een relaxte goed voor jezelf gaat zorgen.

Zie je in dat je met sporten eigenlijk hetzelfde doet, of welke andere poging je dan ook onderneemt om beter in je vel te komen zitten. Om goed voor jezelf te gaan zorgen?

Met op een betere manier kun je echt beter in je vel komen te zitten. Leer jezelf geven wat je nodig hebt, doen wat je nodig hebt. Leer je focus leggen op wat je echt belangrijk vindt en wat je daadwerkelijk gelukkig maakt. Je hebt meer belangrijke dingen te doen dan je leven lang te vechten met eten, je lijf en jezelf. 

In 4 tot 6 maanden tijd neem ik je in 10 modules mee op pad naar een relaxte relatie met eten en met jezelf. Het is geen gemakkelijk traject, geen zogenaamde quick-fix. Maar een intensief traject waarbij je de onderliggende zaken die bij jou van invloed zijn op je eetgedrag grondig aanpakt. Zodat je echt resultaat boekt.

En als jij echt bereid bent het werk te doen dan ga ik je helpen op elke manier die nodig is. Om jou je doel te laten bereiken!

Gun jij het jezelf?

Ik ga graag samen met jou aan de slag om je te leren uit die ‘dieetgreep’ te komen – je systeem te ‘ontwarren’ en op een relaxte manier met eten en bewegen om te gaan zodat je nooit meer op dieet, maar met een goed gevoel – goed voor jezelf gaat zorgen.