Herken je dat?

Dat je ergens hélemaal klaar mee bent?

Er gewoonweg geen zin meer in hebt – en het totaal anders wil doen?

Ik had het een paar maanden geleden…

Ik was er zo klaar mee

In corona-tijd heb ik ervoor gekozen om de deuren van mijn eerste echte ondernemers”kind”, mijn eigen hart for her vestiging, te sluiten.

Ik mis het nog steeds; het ritme, het lesgeven, de sfeer, de enorme gezelligheid met al die leuke vrouwen. De drukke momenten, met een hoop lachen – gieren – brullen maar ook de rustige momenten, waarbij we waardevolle gesprekken voerden tijdens of na de training.

En dan ineens was er niets van dat alles meer

Geen club, geen ruimte en geen nut voor mijn mooie geweldige apparaten. Die het nou juist zo mogelijk hadden gemaakt om veilig en blessure-ongevoelig te bewegen en te trainen. Want daarin zit wel een verschil.

Alléén is wat voor de één training is voor de ander beweging, of andersom. En die inschatting maken en daar bewust en persoonlijk mee aan de gang te gaan, daar was ik nu juist zo goed in…

Ik zag echt geen mogelijkheid of alternatief…

Online, op afstand en zonder mijn apparaten en die lockdown die weer kwam en steeds langer duurde. Training geven op mijn manier, dat ging ‘m voorlopig niet worden. Maanden zat ik met een steeds zwakker lijf te balen op de bank.

Toen ben ik eens goed gaan nadenken

En ik dacht steeds vaker aan al die gesprekken die ik heb gehad met de vrouwen over hun gewicht. Het gevecht tegen de kilo’s. De strijd die ik ze heb zien leveren, met het gewicht, met eten en met zichzelf. Daar werd ik elke keer weer verdrietig van.

Ik wilde ze zo graag helpen om die overtollige kilo’s kwijt te raken die zo in de weg zaten en ervoor zorgden dat ze zich rot en ongelukkig voelden. En soms ook met gezondheidsklachten kwamen zoals een hoge bloeddruk, hoog cholesterol en pijnlijke gewrichten.

De verhalen hoorde ik aan, hier en daar gaf ik wat tips en soms verwees ik door. Omdat het vaak ging over eten, vooral naar een diëtiste of voedingsconsulente.

Waar het telkens mis ging;

–          Het was niet vol te houden,

–          want het was te streng

–          en ze waren alweer snel de fout in gegaan.

–          En tja, dan is het hek weer van de dam

–          En volgden er weer onweerstaanbare snaaibuien

–          Of man en kinderen gingen protesteren,

–          omdat ze allemaal rare dingen moesten eten.  

–          Het kwam op het moment nog niet erg goed uit, later zou het wel weer komen.

–          Of hoe goed het voorschrift ook werd gevolgd, het werkte niet – geen kilo’s eraf

Hoe dan ook, terug bij af. En als het ging om de echte JOJO’S, terug bij af en meer… Ik zag de teleurstelling, de moedeloosheid, schaamte. Weer niet gelukt…

Dan baalde ik zo enorm.

Dat ik ze zelf niet wat meer kon helpen. Ik was druk met de club en om het voor elkaar te krijgen – wél dat gewicht eens goed aan te pakken – dat kost tijd. En die had ik niet.

En ineens had ik het… dit is mijn kans!

Die tijd had ik toen niet – maar nu wel.

Hoe gaaf is het dat ik nu wel al mijn kennis, ervaring en inzichten kan inzetten om iets voor deze vrouwen te betekenen.

–          Om te helpen inzicht te krijgen in wat er überhaupt nodig is om af te vallen

–          Wat je persoonlijke behoeftes zijn, op basis van je situatie en je lichaamstype

–          Om te leren dat elk lichaam anders is en een kant en klaar programma niemand echt past en nooit echt “van jou” wordt

–          En het dan dus ook nooit zal werken op lange termijn

–          Dat het goud van een gezond gewicht op de gulden middenweg ligt

–          en geen kwestie is van extremen – niet een tijdelijk dingetje is – en het al helemaal niet zaligmakend is

–          dat een gezond gewicht niet hetzelfde is als een schoonheidsideaal 

–          En dat alles valt of staat met het juiste vertrekpunt. Omdat niet je gewicht maar je gezondheid voorop moet staan. Om vanuit dat startpunt verbeteringen aan te brengen waardoor je naar een positief doel toewerkt en er niet vanaf wil

–          Want zo werkt het in je brein – en dat moet je gaan leren gebruiken.

–          Het zeker niet alleen om voeding gaat. Maar de relatie die je met eten en met jezelf hebt wel een hele grote rol speelt. 

Dus dat ga ik vanaf nu doen.

Sinds een aantal weken bouw ik aan een vernieuwde website (www.gezondestijl.nl), verzamel ik al mijn ideeën voor waardevolle artikelen en berichten, schrijf ik een e-book en werk ik aan een mooi compleet begeleidingsplan. In samenwerking met voedingspsycholoog Diana van Dijken. Omdat zij mij leerde wat ik in al mijn andere geweldige studies heb gemist; de onderliggende problematiek waardoor al die goede voornemens en intenties ondanks een bak aan motivatie maar niet wil lukken. 

Graag hou ik je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen. Heb je daar helemaal geen behoefte aan dan kun je hieronder uitschrijven en ontvang je geen mails meer van mij.

Het zou me wel enorm helpen als je mij wilt volgen via de diverse social media kanalen zoals Facebook en Instagram omdat er via jou misschien wel vrouwen zijn waar mijn informatie en hulp welkom voor is.

Ik heb er zoveel zin in, ik hoop echt veel vrouwen op een gezonde manier te kunnen helpen.

Ben jij nu zelf zo’n vrouw (of ken je er één) die mijn hulp goed kan gebruiken en op het moment al met vragen zit of ergens tegenaan loopt – ik kijk graag even, gratis, met je mee.

Tijdens een 30 minuten durende (nogmaals; geheel gratis) resultaatsessie stel je mij je vragen en ik geef direct drie tips waar je mee vooruit kunt. Je kunt je hiervoor aanmelden door een mailtje te sturen naar sandra@gezondestijl ovv “meekijken” of via het aanmeldformulier op mijn website www.gezondestijl.nl

Ik hoop tot ziens!

Hartelijke groet,

Sandra