• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:gezond gedrag

En nee, dan heb ik het uiteraard niet over je besluit om betere keuzes te maken en te kiezen voor  een gezond eet- en leefpatroon.

Want daarmee ben je altijd goed bezig en begin je gewoon liever direct. Laat dit niet  wachten tot een maandag om vervolgens weer mee te stoppen op woensdag. Omdat je jezelf dan al zoveel hebt ontzegt waardoor je wilskracht op is en je hele voornemen verdwijnt als melkchocolade op je tong.

Zonde!

Want zo hoeft het niet te zijn.

Sterker nog – zo moet het niet zijn!

Wat je nu steeds doet. Noem het je start en stopgedrag, beginnen met diëten, niet meer snoepen, tegen je zin gaan hardlopen – je kent het wel…

Daarmee ga je telkens weer het gevecht met jezelf aan.

Met het deel van jezelf waarvan je het -met alle grootste wil van de wereld – niet gaat winnen.

Namelijk; van je onderbewuste. Het deel dat aan de touwtjes trekt.

En hoe meer je ermee in gevecht gaat hoe harder die vasthoudt en zal trekken aan die “touwtjes” ; die oude ingeslepen patronen.

Terwijl je met het draaien van de juiste knoppen dat onderbewuste de mogelijkheid geeft om nieuwe touwtjes te vinden. En- het vertrouwen die touwtjes vast te pakken.

Samenwerken! Snap je?

Dus is het belangrijk dat je weet;

  • welke knoppen je nodig hebt,
  • wanneer je welke moet gebruiken
  • én dat je leert hoe hard of zacht je eraan moet draaien

Om op die manier, samen met je onderbewuste, je gedrag structureel aan te passen waardoor je de regie over je eetgedrag weer terug kunt krijgen onder alle omstandigheden.

Zo helpt het mij vaak, en uit onderzoek blijkt bij vele anderen, om niet direct nee te zeggen tegen iets wat ik lekker vind maar mezelf had voorgenomen niet te nemen. Maar om te zeggen, NU NOG NIET. En het mooie is dat – negen van de tien keer- omdat het moment voorbij is- én het minder “pijn” deed het er helemaal niet meer van komt.  Ik denk er niet meer aan, of heb al een beter alternatief… óf, als het iets is wat je aangeboden werd, denkt de ander er niet meer aan.

Hoe dan ook, het voornemen is geslaagd. Tegelijkertijd is je onderbewuste niet in opstand gekomen. Waarschijnlijk ben je inmiddels al aan het voldoen aan je echte behoefte. Iets doen waar je plezier aan beleeft, of een leuk gesprek aan het voeren. Een echt win- win situatie waardoor de weg vrij ligt om een nieuwe gewoonte, een nieuw touwtje aan te maken.

Ik zou zeggen, proberen het zelf eens de komende dagen. Ik ben zeer benieuwd of het jou net zo goed helpt om met de verleidingen die je regelmatig tegenkomt om te gaan.

Wil je het met mij delen? Laat een reactie achter of mail me op sandra@gezondestijl.nl